Steffen Jensen
Steffen Jensen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Den aktuelle situation i Mellemøsten

23.03.20
Foredrag ved mellemøstkorrespondent Steffen Jensen

Et af de mest populære – men naturligvis også konstant foranderlige og opdaterede – foredrag, Steffen Jensen holder, er om den aktuelle situation i denne fascinerende og omtumlede region af verden.

Det, der sker i Mellemøsten, synes altid på godt og ondt at påvirke vores hverdag i resten af verden – via terroraktioner, oliepriser, flygtningestrømme eller andet. Derfor er det umuligt at vende ryggen til Mellemøsten, for gør man det, får det ubehagelige konsekvenser. Mellemøsten er et område vi hele tiden hører om, og som hele tiden påvirker os, men som de færreste rigtig forstår. Foredraget forsøger at sætte nogle ting på plads, give baggrund og perspektiv.
 

Steffen Jensen fortæller i en række meget personlige foredrag om de komplicerede forhold i Mellemøsten samt om livet som korrespondent i en af de mest fascinerende og konfliktfyldte dele af verden. Steffen Jensen fylder ofte salene rundt i landet.

Steffen Jensen er et af landets bedst kendte ansigter, ikke mindst på baggrund af rapporterne fra Mellemøsten – rapporter, der ofte finder sted midt i krige og under opstande.

Som journalist har Steffen Jensen arbejdet for en lang række medier, blandt andet Weekendavisen, Berlingske Tidende, Aktuelt, Radioavisen og DR. Steffen Jensen startede med at studere forhistorisk arkæologi i Aarhus, Biblical and Roman Archaeology i Jerusalem, Middle East and North African Studies i Jerusalem og tog sidenhen sin uddannelse som journalist i Aarhus.

Steffen Jensen har været Mellemøstkorrespondent fra TV2’s spæde start og har boet fast i Jerusalem siden 1991. Gennem sin lange karriere har Steffen Jensen dækket utallige krige og konflikter i Mellemøsten, bl.a. fra borgerkrigen i Libanon og den israelske invasion i 1982 til kampene i Libanon 2006. I dag underviser Steffen Jensen på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, med afsæt i jobbet som journalist i krigs- og krisezoner. Steffen Jensen har med sin baggrund i arkæologi i mange år i bogstaveligste forstand gået i Bibelens fodspor, især grundet hans job, som naturligt bragte ham rundt til alle de steder i Mellemøsten, hvor Bibelen blev til.

For en tv-korrespondent, der normalt ”kun” taler til et dødt kamera, som ikke kan reagere på det man siger, er det en forløsning at fortælle om sine oplevelser til levende mennesker, se deres reaktioner og høre deres spørgsmål. Foredrag med Steffen Jensen giver ham mulighed for mere personligt at fortælle om Mellemøstens komplicerede sammenhænge og fantastisk fascinerende forhold.

Foredraget er det andet af tre om VERDENS BRÆNDPUNKTER.
Det er en foredragsserie, som LollandBibliotekerne arrangerer i samarbejde med AOF, Fora Fritid, FOF, LOF samt Aftenskolen Lolland-Falster.

Pris pr. foredrag inkl. kaffe m. sødt er 100 kr. For medlemmer af Biblioteksklubben er det 80,- kr. 

Der er også mulighed for at købe billet til alle tre foredrag for 250,- kr. For medlemmer af Biblioteksklubben er det 200 kr.
(Sidste frist for køb af billet til alle tre foredrag er datoen for første foredrag dvs. 2. marts.)

BEMÆRK: Ifølge kontrakten med Steffen Jensen kan han med kort varsel aflyse foredraget, hvis en ny situation gør, at TV2 sender ham ud til Mellemøsten. Alle med billet får direkte besked pr. SMS (husk at opgive mobilnummer ved bestilling), og billetprisen refunderes.

 


1. Jan Grarup: And then there was silence
2. Steffen Jensen: Den aktuelle situation i Mellemøsten
3. Matilde Kimer: Ukraine - fem års kamp for en bedre fremtid

Materialer