Jan Grarup
Jan Grarup

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

And then there was silence

02.03.20
Foredrag ved krigsfotograf Jan Grarup.

Jan Grarup holder foredraget over bogværket And then there was silence. Bogen er et fotografisk monument over Jans årtier lange arbejde som fotograf i nogle af klodens absolutte krisezoner.

Foredraget er højst personligt og desværre meget aktuelt og Jan giver tilhørerne et sjældent indblik i de mange timers arbejde, der er gået forud for bogen. Hvordan han har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af verden, men samtidig også indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.

Den 4 kg. tunge bog, er blevet både mørk, tankevækkende, lægger op til refleksion, og bærer en skønhed.

Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Århus. Han har igennem de sidste årtier rejst verden rundt flere gange for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer. Hans arbejde afspejler hans tro på, at fotojournalistikken bruges som et redskab og vidner om nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand fortælle deres egne historier. Glæd dig til at få et enestående indblik i hans fotografering i et Jan Grarup foredrag.

Jan er blevet hædret med mange prestigefyldte priser, herunder to nomineringer til W. Eugene Smith fond for humanistisk fotografering, 8 World Press Photography Awards, en særlig pris fra Leica Oskar Barnack Award samt mange andre udmærkelser fra POYi og NPPA. Han har fire gange udstillet på VISA POUR L'IMAGE og vundet VISA D'OR for hans dækning af Darfurs humanitære krise.

Foredraget er det første af tre om VERDENS BRÆNDPUNKTER.
Det er en foredragsserie, som LollandBibliotekerne arrangerer i samarbejde med AOF, Fora Fritid, FOF, LOF samt Aftenskolen Lolland-Falster.

Pris pr. foredrag inkl. kaffe m. sødt er 100 kr. For medlemmer af Biblioteksklubben er det 80,- kr. 

Der er også mulighed for at købe billet til alle tre foredrag for 250,- kr. For medlemmer af Biblioteksklubben er det 200 kr.
Billetterne til Steffen Jensen er nu udsolgt, så ovenstående rabatordning bortfalder.

1. Jan Grarup: And then there was silence
2. Steffen Jensen: Den aktuelle situation i Mellemøsten
3. Matilde Kimer: Ukraine - fem års kamp for en bedre fremtid

Se også:
Biblioteksklubbens medlemsrabat i februar hos Bog & Ide, Nakskov: Jan Grarup "Hvor jernkorsene gror"

Materialer